Parkeren op Schiphol Airport

Vertrek je vanaf Schiphol en zoek je mogelijkheden om op Schiphol te parkeren? Er zijn verschillende opties mogelijk, en er zijn meerdere aanbieders van parkeerplaatsen rondom Schiphol.

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van parkeerplekken actief. Bij de aanbieder reserveer je een parkeerplek en afhankelijk van wat je wilt, parkeer je je auto in de buurt van Schiphol (en wordt je met een shuttlebusje naar Schiphol gebracht), of kies je voor een valet parking service waarbij je auto door een medewerker wordt weggebracht en je zelf voor de terminal uitstapt (en na je vakantie weer instapt).

Enkele betrouwbare aanbieders zijn:

The Valet Guys
Bij The Valet Guys rijd je naar de vertrekhal en geef je je autosleutels aan de chauffeur van The Valet Guys, die je auto parkeren terwijl jij rustig incheckt. Als je weer aankomt staan zij weer klaar met je auto bij de aankomsthal.
Tarief: vanaf 43,49 voor 1 dag; 67,50 voor een week

Quick Parking
Quick Parking heeft verschillende parkeerplaatsen rondom Schiphol. Een shuttlebus brengt je in 15 minuten van parkeerplaats naar terminal. Daarnaast bieden ze een valet service aan waarbij je voor de terminal uit kunt stappen uit je eigen auto.
Tarief: vanaf 32,50 voor 1 dag; 83,49 voor een week

Alle parkeeraanbieders vergelijken

Op zoek naar de goedkoopste optie? Parkos vergelijkt alle parkeeraanbieders op Schiphol. Door slim te vergelijken kun je vaak veel geld besparen.

Officiële parkeerplaatsen

Schiphol biedt zelf verschillende parkeermogelijkheden aan: zowel kort parkeren (tot 48 uur) als lang parkeren. Bij lang parkeren kun je kiezen tussen de garage (overdekt), het parkeerterrein (niet overdekt, maar wel goedkoper) of voor de Valet Parking.

Kies je voor lang parkeren (P3 of P4), dan neem je vanaf de parkeerplaats een gratis shuttlebus naar de terminal. Deze shuttlebussen vertrekken elk kwartier en een rit kost ongeveer 10 minuten.

Wil je vlak bij de terminal parkeren, dan kun je kiezen voor P1. Zonder reserveren is dit alleen voor kort parkeren (tot 48 uur), met reservering is langer mogelijk. Deze parkeergarage is op loopafstand van de terminal, dus ideaal als je iemand wegbrengt of ophaalt of bij een korte trip.

Een andere optie om dicht bij de terminal te parkeren is Valet Parking. Bij Valet Parking kun je uitstappen tegenover de terminal en rijdt een medewerker van Schiphol je auto naar het parkeerterrein. Voordat je vlucht landt, wordt je auto weer opgehaald, en als je wilt zelfs gewassen.

Gratis parkeren

In de directe omgeving van Schiphol kun je niet gratis je auto parkeren. Wat wel een optie is, is om gebruik te maken van een gratis P+R terrein en vanaf daar het OV of een taxi te nemen naar Schiphol. De volgende P+R terreinen kun je gebruiken:

  • P+R Haarlem Spaarnwoude
  • P+R Nieuw-Vennep Getsewoud Zuid (bus naar Schiphol)
  • P+R Voorhout (trein naar Leiden, vervolgens overstappen naar Schiphol)

Sommige websites adviseren om te parkeren in een woonwijk in Hoofddorp. Bewoners van deze woonwijken stellen dit echter zeker niet op prijs, wij raden deze optie niet aan.

Motor parkeren op Schiphol

Je kunt je motor op Schiphol parkeren in de motorstalling onder de verkeerstoren, deze is vrij toegankelijk (onder het viaduct van de Ceintuurbaan). Ook kun je je motor gratis parkeren bij de Excellence parkeergarage (Jan Plezierweg), naast de slagbomen van de parkeergarage.

Je kunt eventueel je motorpak en helm in de bagagekelder van Schiphol in een kluisje bewaren. Dat scheelt nogal wat bagage!

Alternatieven voor parkeren op Schiphol

Je kunt ook op andere manieren naar Schiphol reizen. Zo kun je (een deel van) je reis afleggen met de trein of ander openbaar vervoer. In de NS reisplanner kun je je reis plannen. Tip: op veel stations kun je bij een P+R terrein goedkoop of zelfs gratis parkeren.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een taxi naar Schiphol. Je wordt dan thuis inclusief bagage opgehaald, en je reserveert ook vast een taxi voor de terugreis. Wanneer je voor een paar weken weg bent is dit vaak een interessante optie als je dit vergelijkt met de kosten voor parkeren.