Taxi naar Schiphol

Zonder stress naar Schiphol? Je kunt met de taxi naar Schiphol. Je wordt dan voor de deur van de vertrekhal afgezet.

Taxi naar Schiphol

Een taxi naar Schiphol scheelt je een hoop stress en tijd: de chauffeur haalt je thuis op, inclusief bagage, en je wordt voor de terminal afgezet. Op de terugreis wordt je bij de aankomsthal opgewacht en wordt je weer thuis gebracht, zonder dat je hoeft te wachten op shuttlediensten of openbaar vervoer.

De kosten zijn erg afhankelijk van de afstand vanaf je huis naar Schiphol. Zo zal een rit vanuit Groningen meer kosten dan een rit vanuit Amsterdam. Een spoedboeking (24 uur voor vertrek) is altijd duurder dan vooraf boeken.

Vooraf een taxirit boeken

Er zijn een aantal websites actief waar je een taxirit naar Schiphol kunt boeken. Vooraf geef je op wanneer je een taxi nodig hebt en of je ook een retourrit nodig hebt (voor de terugreis). Je kunt kiezen voor verschillende aanbiedingen,

Wij hebben goede ervaringen met:

Sneleentaxi.nl
Met Sneleentaxi.nl boek je online voor een vast bedrag een taxirit naar Schiphol. Wanneer je binnen 24 uur wilt vertrekken betaal je een extra toeslag. Bij Sneleentaxi kun je kiezen voor normale taxi's, luxe taxi's en elektrische taxi's. Reis je met een wat groter gezelschap kun je ook een busje reserveren.

Terug naar huis met de taxi

In het algemeen is een taxi vooraf reserveren goedkoper, maar als je bij je aankomst op Schiphol bedenkt een taxi nodig te hebben kun je ook gebruik maken van de taxi's die op Schiphol staan.

Let er in dat geval wel op dat je altijd een taxi neemt van de officiële taxiplaats. In het verleden zijn er veel incidenten geweest met illegale taxichauffeurs die zonder meter reden en hun klanten hebben opgelicht. Bij de officiële taxiplaatsen zal je dat niet overkomen.

De officiële taxiplaats vind je door de wegwijzers te volgen op Schiphol. In alle taxi's kun je met creditcard betalen en om een geprinte bon vragen.

Alternatieven voor taxi naar Schiphol

Je kunt ook op andere manieren naar Schiphol reizen. Zo kun je (een deel van) je reis afleggen met de trein of ander openbaar vervoer (of alleen de heen- of terugreis met taxi). In de NS reisplanner kun je een treinreis plannen. Tip: op veel stations kun je bij een P+R terrein goedkoop of zelfs gratis parkeren.